Yhtye

Etsitkö livemusiikkia ravintolaan, yhtyettä häihin tai esiintyjää yrityksesi tilaisuuteen? Con Sax on saksofonikvartetti, joka tarjoaa omaperäistä ja monipuolista musiikkia laidasta laitaan. Ohjelmistoa löytyy moniin eri tarpeisiin klassisesta jazziin.

Yhtyeemme jäsenet ovat Helsingin Konservatoriolla musiikkialan perustutkinnon suorittaneita musiikin opiskelijoita, joilla on pitkä kokemus kamarimusiikista ja kvartettisoitosta. Con Sax on konsertoinut ja keikkaillut ahkerasti vuodesta 2006, ja olemme esiintyneet mm. Nokian, Suomen Kulttuurirahaston ja Paikallisosuuspankkiliiton tilaisuuksissa. Olemme lisäksi olleet esiintymismatkoilla Saksassa ja Itävallassa.

Sikri Lehko, sopraanosaksofoni
Jussi Gillberg, alttosaksofoni
Kaisla Mannerla, tenorisaksofoni
Tuukka Verho, baritonisaksofoni

Yhtyeen kokoonpano muuttui syksyllä 2009 aikaisemman tenorisaksofonistin Sari-Anna Ikosen muutettua Amsterdamiin.

Mikä on saksofonikvartetti?
Vaikka saksofonikvartetti ei ehkä ole monille tuttu, se on varsinkin klassisen saksofonin parissa vakiintunut kokoonpano. Siihen kuuluu neljä saksofoniperheen jäsentä (sopraano-, altto-, tenori-, ja baritonisaksofonit), ja kokoonpanon vahvuutena on sen runsas ja yhtenäinen sointi, joka saa sen kuulostamaan jopa pieneltä orkesterilta. Saksofonikvartetille on sävelletty melko runsaasti klassista musiikkia, ja kevyen musiikin kappaleita on sovitettu läjäpäin. Yhtye on siis omiaan niin viihdeyhtyeenä juhlatilaisuuksissa kuin konserttilavoillakin.